Beneficii Jucaria Vesela

Articolele de la 1 la 10 din 18 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
jucarii educative

La ce vârstă ar trebui să încep educația copilului meu? Este una dintre cele mai sensibile întrebări pe care și-o adresează orice părinte interesat de binele și viitorul copilului său. Am putea spune că educația unui copil începe chiar de la naștere prin stabilirea unei rutine și a unor limite care îl vor ajuta pe copil să înțeleagă cum funcționează lucrurile din mediul înconjurător.

Însă, odată ce copilul a crescut, este autonom, înțelege aspecte ce țin de mersul lucrurilor din viața sa, dar mai ales a învățat să se joace, atunci putem spune că e perfect pregătit! Iar jucăriile educative și jo...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
jucarii educative pentru copii de gradinita

 Copiii de grădiniță își petrec majoritatea timpului jucându-se. Își fac prieteni cu care învață să împartă jucăriile, intră în jocuri de rol unde devin în eroii favoriți, fac tot soiul de activități pornind de la obiectele de joacă preferate. Astfel, învață despre ei înșiși, despre copiii asemeni lor și despre modul în care funcționează lumea din jur.

Jucăriile vin în sprijinul stimulării inteligenței native a copiilor dacă sunt alese corespunzător vârstei și pasiunilor micuților. De aceea, ne-am propus să-ți prezentăm cele mai indicate jucării educative și beneficiile pe care copiii le dobând...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
Jucării montessori pentru copilul de grădiniță

Metoda educațională montessori a devenit tot mai populară în ultimii ani datorită beneficiilor de care au parte copiii în urma expunerii la un mediu de învățare relaxat. Copilul este lăsat să se dezvolte în ritmul său propriu, unde are libertatea să exploreze materialele de învățare fără să fie constrâns de rezultate imediate și calificative.

Pedagogul Maria Montessori considera că într-o sală de clasă un copil trebuie să aibă libertatea de a face alegeri indiferent de vârstă (alege singur cu ce jucărie să se joace, decide sau nu să ia parte la o activitate de grup, stabilește singur cât timp s...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
jucarii pentru gradinita - 8 recomandari pentru micii invatacei

Jucăriile deschid o lume plină de oportunități de învățare pentru copii. Jocul de zi cu zi cu jucării educative le dezvoltă copiilor abilități sociale, mentale și motrice, capabilități ce îi vor ajuta și mai târziu în viața de adult. Copilul învață cuvinte noi și își îmbogățește astfel vocabularul, reușește să țină în mână piese mici ceea ce îl vor ajuta la mânuirea corectă a instrumentelor de scris, descoperă lucruri noi despre mediul în care trăiește și înțelege practic cum funcționează lumea înconjurătoare, cu oameni, animale și plante la un loc.

Cu cât copilul se joacă mai mult cu atât prog...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
Jucării pentru copii care pun imaginația pe roți

Ce spuneți să facem o călătorie imaginară în lumea plină de culoare a copiilor noștri, să ne închipuim că avem puterea de a ne transforma și de a crea lucruri uimitoare? Ce ați vrea să faceți? V-ar plăcea să aveți un castel imens și să luptați cu balauri? Sau poate v-ar plăcea mai degrabă să aveți o abilitate nemaipomenită, de superou care zboară și salvează lumea?

Am început prin a vă adresa aceste întrebări tocmai pentru a vă spune cât de important este pentru părinți să se implice în jocul copilului și să-l susțină. Deoarece atunci când este implicat într-un joc de imaginație, copilul are in...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
jucarii din lemn perfecte pentru copiii mici

Albert Einstein spunea despre imaginație că este mult mai importantă decât cunoașterea, deoarece îți oferă posibilități nelimitate de a îmbrățișa lumea înconjurătoare. Și noi credem cu tărie în acest fapt, dacă stăm, chiar și preț de o clipă, și ne uităm la modul copiilor de a se juca, la felul în care aleg să își construiască propria lor lume, în care aleg să creeze noi situații, reguli, personaje.

Jucăriile din lemn vin în sprijinul libertății copilului de a-și dezvolta imaginația, poate mai mult decât orice altă jucărie. Pentru că, așa cum scriam în articolul despre importanța jucăriilor din...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
cele mai apreciate jucarii pentru bebelusi

Bebelușul tău crește văzând cu ochii, iar pe zi ce trece descoperă tot mai multe din universul ce îl înconjoară. Jocul reprezintă soluția pentru o dezvoltare cognitive și motrică armonioasă, jucăriile fiind instrumente esențiale în descoperirea formelor, culorilor, sunetelor și simțului tactil. Timpul petrecut în primul an de viață al copilului este e o importanță primordial și trebuie să fii lângă el trup și suflet, dezvăluindu-I lumea prin joc și joacă. Totodată, este momentul de start al deprinderii obiceiurile bune și rutinei, atât de iubite de bebeluși.

În primul an de viață, ca și în urmă...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Cristina Banica

Principiile de educație Montessori pornesc de la premiza faptului că bebelușul, desi proaspăt venit pe lume, în câteva luni, reușește să absoarbă și să deprindă extrem de multe gesturi și mișcări. Mai departe, după vârsta de 1 an, copilul, cu a sa minte absorbantă, are capacitatea să își coordoneze mișcările cu o mare precizie, să pronunțe primele cuvinte, să facă primii pași și să imite tot mai mult și mai precis gesturile adulților.

Pentru Maria Montessori, abilitatea de a-și rezolva singuri problemele, de a fi independent este primordială, de aici și ideea reproducerii universului casnic în ...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Cristina Banica

Spre deosebire de copiii extrovertiți, care se manifestă gălăgios, își fac cu ușurința prieteni și se joacă în echipă, piticii introvertiți sunt mai liniștiți, au nevoie de spațiu personal și preferă în marea majoritate a timpului să se joace singuri. Catalogați adesea ca fiind timizi, copiii introvertiți vor alege spațiile mai puțin aglomerate, timpul petrecut în singurătate fiind pentru aceștia o adevărată sursă de energie. De aceea este foarte important să îi alegem jucăriile sau jocurile care se potrivesc unui temperament mai melancolic.

Reuniunile în familie, parcurile cu multi copii îi ep...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Cristina Banica

Dacă ai un copil care nu stă locului o secundă, tot timpul este în mișcare, se plictisește repede și nu se poate concentra pe jocurile și jucăriile care implică răbdare și repaus, atunci ai de-a face clar cu un copil energic. Să ții pasul cu el devine o provocare zi de zi, fiecare schimbat de scutec, îmbrăcat / dezbrăcat sau spălat pe dinți fiind o adevărată luptă din care ieși doar tu istovit. Energia piticului tău pare nesfârșită, fiind într-o continuă goană după acțiune și nou.

Conform expertului educaţional Mary Sheedy Kurcinka, copiii trec prin patru mari stadii atunci când își formează ab...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Cristina Banica

Articolele de la 1 la 10 din 18 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2