7 Articol(e)

pe pagina

Filosofia Montessori, inițiată de medicul Maria Montessori, se diferențiază în mod substanțial de educația clasică, întreaga atenție fiind centrată pe copil. Cel mic este în miezul acțiunii, părintele sau educatorul nefiind decât un simplu facilitator. Pornind de la premiza că primii ani de viață sunt esențiali în formarea unui caracter puternic, a unor aptitudini ce se vor perpetua și în viața de adult, principiile Montessori promovează independența copilului indiferent de vârsta acestuia. În tot acest proces de dezvoltare, jucăriile din lemn, cu design functional, au un mare aport.

Ceea ce ne...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Cristina Banica

Pentru că susținem învățarea prin joacă, pentru că un copil învață despre lumea din jur explorând și comunicând cu părintele, ne-am propus ca pentru 1 iunie să vă recomandăm să cumpărați cadouri educative pentru copii. Iată lista noastră de 10 jocuri și jucării educative pentru întreaga familie cu care să vă super distrați de Ziua Copilului.

1. Băncuța cu ciocan și cuie din lemn

Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu

Copilul mic acumulează un număr enorm de informații, într-un timp foarte scurt, fiind într-un proces continuu de învățare. Tot ce se întâmplă în jurul lui devine sursă de explorare și cunoaștere. De aceea, jucăriile educative au devenit atât de populare în ultima vreme. Știm că există un număr enorm de jucării, tocmai aici părintele trebuie să intervină și să facă o selecție coerentă, bazată pe nevoile copilului: jucării potrivite vârstei, jucării ce respectă normele de siguranță, jucării care aduc beneficii în dezvoltarea intelectuală și emoțională.  

Jucăriile educative selectate în acest top...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu

Atunci când e lăsat sa experimenteze copilul își calibrează forțele și învață despre lume, dar mai ales învață să se cunoască, să își știe posibilitățile și limitele. Acesta este unul dintre principiile montessori, un stil educațional devenit fenomen în întreaga lume. Ceea ce e impresionant în tot acest proces de modificare a principiilor educaționale este faptul că ne ajută pe toți să conștientizăm dorința naturală a copilului mic de a-și manifesta independența.

Pentru că exersând și simțind, copilul învață în mod independent cum funcționează lucrurile din jurul său. Recomandarea Mariei Montes...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
 

Cuburile din lemn sunt una dintre cele mai creative variante de joacă în familie datorită faptului că încurajeză atât copiii, cât și părinții, să socializeze și să coopereze în interiorul casei, mediul unde copilul se simte cel mai bine.

Punând cub după cub, combinând diverse forme pentru a asigura o structură cât mai solidă și mai înaltă, copilul explorează bazele fizicii (legea gravitației de exemplu) dar își dezvoltă și o serie de capabilități precum îndemânarea, coordonarea mână - ochi, creativitatea și gândirea logică.

Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu

Jocul este un aspect foarte important în dezvoltarea emoțională și intelectuală a copilului. Și un lucru e cert: copiilor le plac jucăriile indiferent de vârstă pentru că fac parte din universul lor plin de culoare și bucurie. În ultima vreme însă, fenomenul jucăriilor a luat o amploare enormă și au apărut mii de modele de jucării, pe categorii de vârste și interese, ceea ce face extrem de grea alegerea celei potrivite.

Există însă o categorie de jucării care se detașează tot mai mult: jucăriile din lemn. În ultimul timp, în ciuda numărului mare de jucării apărute pe piață, jucăriile din lemn a...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
copilul se joaca cu jucarii

Un copil care se joacă este un copil care reflectează, care încearcă să înțeleagă ce se petrece cu el și cu cei din jurul său, care învață despre mediul în care trăiește. Pentru că, înainte de toate, jocurile îi stimulează copilului cele 5 simțuri și îi permit astfel să se deschidă către lume: o lume de vise, imaginară, în care el poate fi orice, de la pirat curajos la doctor binefăcător, de la bucătar desăvârșit la constructor genial!

Poate că nu știați dar jocul începe chiar din pântecul mamei, ca și experiență senzorială, ca mai apoi să evolueze către jocuri senzoriale mai complexe care îi d...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu

7 Articol(e)

pe pagina