Beneficii Jucaria Vesela

Articolele de la 1 la 10 din 43 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
9-lucruri-uimitoare-despre-bebelusi

Știai că atunci când bebelușul tău se uită în ochii tăi pupilele i se dilată? Practic se produce un fenomen de atracție între copil și părinte, specialiștii numindu-l răspuns biologic programat pentru a susține crearea legăturii afective. Există o mulțime de lucruri absolut uimitoare legate de bebeluși pe care puțini dintre noi le cunoaștem. Am strâns laolaltă cele mai uimitoare 10 curiozități despre lumea fascinantă a bebelușilor. Iată ce lucruri deosebite au descoperit oamenii de știință despre cei mici și lista este încă deschisă:

1. Ritmul de creștere al bebelușului în primul an este foarte...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
cum-poti-stimula-motricitatea-fina-a-copilului

Motricitatea fină sau îndemânarea este o abilitate necesară oricărui om pentru a îndeplini acțiuni cotidiene, precum mâncatul sau îmbrăcatul. Stimularea copilului în ceea ce privește dezvoltarea motricității fine, de la vârste cât mai fragede, îl va ajuta în dobândirea unor mișcări de mare precizie. Una dintre problemele cu care se confruntă educatorii în cadrul procesului de învățământ este slaba dezvoltare a motricității fine a copilului, practic copilul nu știe să țină corect lingura sau creionul, fie întâmpină dificultăți la îmbrăcare sau încălțare.

Dezvoltarea îndemânării este fundamental...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
jucarii-potrivite-pentru-copii-in-primul-an-de-viata

Ții în brațe o mare comoară, puiul tău pe care îl iubești dincolo de limite, cel căruia îi dorești să fie înconjurat de frumos, căruia vrei să-i pui lumea la picioare. Știm că nu e posibil să îi stabilești parcursul, să-i influențezi viitorul, și mai știm că dezvoltarea lui ține de multe aspecte, uneori de noroc sau destin, alteori de bagajul genetic. Există însă posibilitatea să contribui la dezvoltarea lui sănătoasă, să-l ajuți în achiziționarea abilităților motorii, cognitive și emoționale, dacă ești lângă el și îl susții, îl stimulezi și îi răspunzi nevoilor importante la această vârstă.

În...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
jucarii-pentru-baietei-de-2-3-ani

Așa cum există diferențe anatomice și psihologice între băieți și fete, așa există și preferințe diferite pentru jucării. Acest lucru este evident încă de la vârste foarte mici, când fetițele sunt caracterizate prin emotivitate, răbdare, migală, față de băieței care sunt înclinați către lucrurile riscante, combativitate, dorință de dominare.

Până la vârsta de 2 ani, copilul este într-o permanentă dorință de explorare a mediului înconjurător. Atunci când se află în interiorul casei, nu ratează niciun colțișor nescotocit, niciun dulap neumblat, la fel făcând și afară, unde apa, bețele, pietrele,...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
copilul-de-gradinita-dezvoltare-si-abilitati-pe-care-trebuie-sa-le-detina

Perioada preșcolară (3 - 6 ani) este una extrem de importantă în ceea ce privește dobândirea de noi achiziții la nivel intelectual și emoțional, dar implicit și pe latură motorie. Copilul de grădiniță învață practic să se descurce singur, dar mai ales învață să facă față în diverse situații noi de viață, dincolo de grija părintească.

De când se naște, părintele își supraveghează copilul în ceea ce presupune dezvoltarea acestuia și obișnuiește adesea să îl compare cu cei din jurul său. Deși nu este cea mai bună alegere, pentru că un copil este unic și poate avea un ritm de dezvoltare diferit ce...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
activitati-distractive-de-interior-pentru-zilele-libere

Tot mai mulți părinți invocă lipsa timpului când vine vorba de joaca împreună cu copiii lor. Dar, vacanțele școlare, concediile, weekendurile sau alte zile libere sunt oportunități prin care îi poți face copilului tău bucuria de a petrece timpul liber împreună, în modul în care lui îi place cel mai mult: să se joace. Pentru a crește fericit și sănătos emoțional, un copil are nevoie dincolo de lucrurile materiale de atenție din partea părinților, oamenii cei mai importanți din viața lui.

Chiar dacă părinții tăi nu au petrecut timp jucându-se cu tine, nu înseamnă cu tu trebuie să repeți același ...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
cum-sa-cresti-un-copil-vesel-strategii-de-educare-pozitiva

Nu-mi place bluza asta! Nu vreau să merg la grădiniță! Nu pot face tema singur!“ Genul acesta de replici sunt frecvente în rândul familiilor unde părinții folosesc un limbaj limitativ, unde li se spun copiilor lucruri despre felul lor de a fi “Este foarte pretențios! Este antisocial! Nu e prea silitor!“. Genul acesta de etichete se transformă mai târziu în comportamente pe care copiii încearcă să le înțeleagă și să se identifice cu ele. Și din păcate, curând ajung să creadă că trebuie să fie așa cum sunt descriși de oamenii mari din jurul lor, care se presupune că știu cum stau lucrurile.

Asig...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
activitati-frumoase-care-aduc-spiritul-craciunului-in-familie

Semnificația Crăciunului nu înseamnă să mănânci până nu te mai poți ridica de la masă sau să-i cumperi copilului un sac cu jucării. Înseamnă bucuria de a petrece timpul în familie, înseamnă a-i învăța pe cei mici despre a fi recunoscători și a dărui din iubire, înseamnă a împărtăși bucuria nașterii Domnului care trebuie să reprezinte un nou început pentru fiecare dintre noi.

Indiferent dacă îți dorești sau nu să-i transmiți copilului tău moștenirea religioasă pe care tu ai primit-o în copilărie, indiferent de interesul comercial despre care se vorbește în legătură cu această sărbătoare, bucuria...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
idei-de-cadouri-de-craciun-pentru-copilul-tau

Ați început să scrieți scrisoarea pentru Moș Crăciun? Sau v-ați oprit după primul rând pentru că pur și simplu piticul are prea multe cerințe? Sau dimpotrivă sunteți în pană de idei pentru că nu știți cu ce să vă surprindeți micuțul? Toți părinții își doresc să găsească “acel” cadou care să-i facă plăcere copilului la vederea lui, dar, cât de plăcut poate să fie tot acest proces în condițiile în care cadoul trebuie să fie pe gustul copilului, să-l surprindă, dar în același timp să-i fie și de folos?

Mergem împreună în această peripeție și descărcăm din desaga moșului cele mai simpatice jucării ...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu
beneficiile-jocului-pentru-copii/

Un copil care se joacă este un copil care își încarcă bateriile, care se eliberează de stres, de agresivitate și de anxietate. Copiii învață despre realitatea lor prin joc. Ceea ce-și imaginează reflectă trecutul lor de copil, dar și ceea ce văd în prezent în familie, la copiii de la grădiniță sau școală, la televizor. Totul poate fi folosit și transformat în scenariul unui joc.

Dar, jocul începe mult mai devreme, din primele zile de viață, din stadiul de bebeluș, și are legătură cu prezența, îngrijirea și stimulările senzoriale care îi sunt oferite din partea părinților. Psihologii și medicii ...

Citeste mai mult
Comentarii | Postat in Articole de Ana Banciu

Articolele de la 1 la 10 din 43 in total

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5